Klik hier voor de meest recente documenten en links die je nodig hebt om de LOP-afspraken inzake inschrijvingsrecht te volgen:

Formulier 'verzoek capaciteitsverhoging schooljaar 2021-2022'

Vul dit formulier in wanneer je de capaciteit van een groep wenst te verhogen. Voor instappers (geboren in 2019) ben je verplicht om de wachtlijst te respecteren tot en met 30 juni 2022. Pas wanneer je het akkoord van de LOP-voorzitter ontvangt en de capaciteit op de vrijeplaatsen-website is aangepast, mag een leerling worden ingeschreven. LET OP! Capaciteit kan niet worden verlaagd.

Mededeling van niet-gerealiseerde inschrijving 2021-2022

Vul dit formulier in telkens wanneer een ouder om een inschrijving vraagt en geef het mee aan de ouder. Bezorg de MNGI ook aan de LOP-deskundige: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
NIEUW! Sinds kort kan je - en ben je eigenlijk daartoe zelfs decretaal verplicht - om de MNGI te registreren via je leerlingensoftware. Je kan het document daar invullen en afdrukken voor de ouder. MNGI's die geregistreerd worden via de leerlingensoftware, hoeven niet meer bezorgd te worden aan de LOP-deskundige.

Infobrochure "Mijn kind wordt geweigerd, wat nu"

Druk deze brochure af en overloop ze wanneer je een kind weigert, dat nog geen school heeft gevonden. Op die manier zorgen we er samen voor dat geen enkel kind onder de radar verdwijnt.

Website vrije plaatsen

Via deze link kan je de vrije plaatsen voor een bepaalde groep aanpassen voor het huidige schooljaar. Voor het schooljaar 2022-2023 werken we met capaciteitsbladen en vult de LOP-deskundige de ontvangen capaciteiten en vrije plaatsen in. Enkele tips:

  • Vanaf de 2e dag van de vrije inschrijvingsperiode (en dus het hele verdere schooljaar 2021-2022) mag je ook met 'ja' en 'neen' werken ipv met getallen. Dit bespaart je een hoop werk: je hoeft enkel een aanpassing te doen als je van 'ja, vrije plaatsen' naar 'neen, geen vrije plaatsen' gaat of omgekeerd.
  • Vergeten hoe het werkt? Check de handleiding.
  • Wachtwoord kwijt? Hier is de link om in te loggen als je je paswoord kwijt bent.
  • Geen idee meer met welk e-mailadres je moet inloggen? Mail de LOP-deskundige