foto campagne 2021

Heb je je kind niet aangemeld of zoek je nog een school? Schrijf je kind tijdens de vrije inschrijvingsperiode in vanaf maandag 31 mei 2021 om 9.00u in in een school met vrije plaatsen via het webformulier op de schoolwebsite.

Wat is de vrije inschrijvingsperiode?

Tijdens deze periode, die start op 31 mei om 9.00u, kan je opnieuw kinderen inschrijven voor het schooljaar 2021-2022. Omwille van de geldende coronamaatregelen, gebeurt dit digitaal via een formulier op de website van de scholen zelf. Als de school nog vrije plaatsen heeft, dan kan je je kind inschrijven. Als de school geen vrije plaatsen meer heeft, dan kan je je kind toevoegen onderaan de wachtlijst door het webformulier in te vullen.

Tijdens de vrije inschrijvingsprincipe geldt het principe van de chronologie: wie het eerst het formulier invult, krijgt de plek. Snel zijn is dus de boodschap.

Wat moet je doen?

- Stap 1 (voor 31 mei om 9.00u): raadpleeg het overzicht van beschikbare vrije plaatsen hier.

- Stap 2 (op 31 mei om 9.00u): ga naar de website van de school. (Een overzicht van de schoolwebsites vind je hier). Het inschrijvingsformulier komt om 9u online. Vul dit snel in.

- Stap 3 (binnen de 4 dagen): je ontvangt een e-mail van de school met de melding of je kind is ingeschreven of geweigerd. Controleer dus je e-mails (ook je spam). Als je kind wordt geweigerd, dan ontvang je een mededeling van niet-gerealiseerde inschrijving via e-mail met vermelding van de plaats op de weigeringslijst. De school is verplicht om de volgorde van de geweigerde leerlingen te respecteren tot en met 7 oktober 2021.

Heb je hulp nodig?

Contacteer uw gemeentelijke onderwijsdienst.