De voorrangsperiode en de aanmeldingsperiode voor het schooljaar 2021 - 2022 zijn voorbij. 

Wil je je kind(eren) toch nog inschrijven voor een kleuter- of lagere school in Sint-Niklaas? Doe dit tijdens de vrije inschrijvingsperiode vanaf 1 juni om 9.00u.

 

Wat is de vrije inschrijvingsperiode?

Tijdens de vrije inschrijvingsperiode kan je je kind(eren) rechtstreeks inschrijven in een school met vrije plaatsen. Dit gebeurt volgens het principe van de chronologie. Concreet betekent dat: als er een vrije plaats is, dan wordt de eerste leerling, waarvan de ouders o een inschrijving vragen op die plek ingeschreven. De eerstvolgende leerling wordt geweigerd. In tegenstelling tot bij de aanmeldingen speelt het tijdstip van de vraag tot inschrijving dus een bepalende rol.

De scholen in Sint-Niklaas respecteren de coronamaatregelen, waardoor het niet mogelijk is om de inschrijving fysiek in de school te realiseren. Daarom zal op elke schoolwebsite een webformulier geplaatst worden dat ouders invullen. Binnen de 4 kalenderdagen ontvang je een antwoord van de school:

- als je kind ingeschreven wordt, dan ontvang je een bevestiging via e-mail.

- als je kind geweigerd wordt, dan ontvang je een mededeling van niet-gerealiseerde inschrijving met vermelding van het nummer op de wachtlijst. Scholen zijn verplicht om de volgorde van deze wachtlijst te respecteren tot en met 30 juni 2022 voor kinderen geboren in 2019 en tot en met 7 oktober 2021 voor alle oudere kinderen.

 

In welke school zijn er nog vrije plaatsen?

Bij wijzigingen wordt het overzicht van vrije plaatsen aangepast door de school. Klik hier om de beschikbare plaatsen te raadplegen.  

 

Hulp nodig?

Ga langs bij het Loket Onderwijs in het Welzijnshuis (1e verdiep) als je hulp nodig hebt bij het zoeken naar een school met vrije plaatsen voor jouw kind(eren) of het invullen van de digitale formulieren.