Campagnebeeld

Inschrijven voor schooljaar 2023-2024? 

1e leerjaar A en B gewoon secundair onderwijs (Beveren, Kruibeke, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene en Temse) 

 

STAP 1: Informeer je over de structuur van het secundair onderwijs en het aanbod

Ouders met een kind dat de overstap maakt naar het secundair en school loopt in een basisschool in de fusiegemeenten Beveren, Kruibeke, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Waasmunster en Temse, ontvangen in februari een brochure via de school. 

De meeste secundaire scholen organiseren in januari of februari een infomoment voor toekomstige eerstejaars. Meer informatie vind je op de schoolwebsites. De contactgegevens vind je hier.

De CLB's organiseren een aantal infoavonden over de structuur van het secundair onderwijs en het aanmelden. Meer info vind je hier.

STAP 2: Aanmelden

Je kon je kind aanmelden tussen 27 maart 2023 om 9.00u en 21 april 2023 om 13.00u via deze website.

Ook kinderen met voorrang op de school (broers / zussen ingeschreven in de secundaire school of een kind van een personeelslid) worden aangemeld tijdens deze periode. 

Het tijdstip van de aanmelding speelt geen rol. Om overbelasting van de server te vermijden, raden we  aan om niet allemaal op de eerste dag bij de start aan te melden.

De aanmeldingsperiode voor het secundair onderwijs is afgelopen. De resultaten worden vanaf donderdag 4 mei bekendgemaakt.

Bij vragen, stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

STAP 3: Inschrijvingen na toekenning

Alle ouders van kinderen die aangemeld zijn krijgen op 4 mei 2023 na de middag een mail met het resultaat van de aanmelding. 

Vanaf 16 mei 2023 tot en met 12 juni 2023 kunnen ouders met een toewijzing hun kind inschrijven op school. 

Indien er plaatsen op de weigeringslijst vrijkomen, zullen scholen de leerlingen op de weigeringstlijst ook reeds contacteren.

STAP 4: Vrije inschrijvingen

De vrije inschrijvingen starten eveneens op 16 mei 2023 om 9.00uur. Let op: niet alle scholen zullen nog vrije plaatsen hebben op dat moment. Aanmelden is dus aangewezen!

 

Hogere leerjaren van het gewoon secundair onderwijs (Sint-Niklaas, Stekene en Temse)

Wens je je kind voor volgend schooljaar in te schrijven in een van de hogere jaren van het secundair onderwijs? In Sint-Niklaas, Stekene en Temse zullen de inschrijvingen voor de hogere jaren starten vanaf 28 april 2023. De scholen bepalen zelf de exacte startdatum en vermelden die op hun schoolwebsite. De contactgegevens vind je hier.

Voor Beveren en Kruibeke: contacteer de betrokken school.

 

Inschrijvingen voor het Buitengewoon secundair onderwijs (Sint-Niklaas)

Voor het schooljaar 2023-2024 werken beide scholen voor buitengewoon secundair onderwijs in Sint-Niklaas met een aanmeldingssysteem vanaf de eigen schoolwebsite.

Wens je je kind voor volgend schooljaar in te schrijven in een school voor buitengewoon onderwijs? Contacteer de school of het CLB:

Inschrijven voor dit schooljaar (2022-2023)?

De aanmeldingsperiode is voorbij en de vrije inschrijvingsperiode is intussen gestart in het gewoon en buitengewoon secundair onderwijs. Tijdens de vrije periode geldt het principe van chronologie: wie het eerst om een inschrijving vraagt, wordt ingeschreven (als er plaats is). 

Hoe? Ga fysiek langs op school en vraag om je kind in te schrijven. Als er geen plaats is, ontvang je een weigeringsdocument.

Vrije plaatsen?Klik hier voor de regio Sint-Niklaas / Temse / Stekene. Klik hier voor de regio Beveren. Selecteer rechts voor welk leerjaar je je kind wenst in te schrijven.

Hulp nodig? Ga langs bij uw gemeentelijke onderwijsdienst.