CampagnebeeldSO foto

Inschrijven voor schooljaar 2022-2023? 

Sinds de start van de vrije inschrijvingsperiode geldt het principe van de chronologie: wie eerst komt, krijgt de vrije plaats.

  • Is er een vrije plaats? Dan gaat die naar de eerste leerling waarvan de ouders naar de school toegaan en vragen om een inschrijving. Snel zijn is dus belangrijk.
  • Is er geen vrije plaats meer? Dan kan je je kind onderaan de lijst van geweigerde leerlingen laten toevoegen. Je ontvangt een weigeringsdocument (mededeling van niet-gerealiseerde inschrijving).

Tijdens de vrije inschrijvingsperiode wordt niet gewerkt met afspraken. Op de website van elke school vind je meer informatie over de manier waarop de vrije inschrijvingen verlopen: digitaal via een formulier of fysiek op school. Vanaf 1 september 2022 zijn ouders in principe verplicht om fysiek langs te gaan op school met een inschrijvingsvraag.

In welke scholen zijn er nog vrije plaatsen voor de vrije inschrijvingen?Je vindt hier een update van de vrije plaatsen.

Hulp nodig om digitaal een inschrijving te doen of bij het vinden van een school? Ga langs bij een aanmeldpunt.

 

Inschrijven voor  volgend schooljaar 2023-2024?

Binnen het samenwerkingsverband worden momenteel afspraken gemaakt. Van zodra de info beschikbaar is, wordt ze hier gepubliceerd.

Leerlingen die de overstap zullen maken naar het secundair onderwijs en les volgen in een basisschool in Beveren, Kruibeke, Zwijndrecht, Sint-Niklaas, Sint-Gillis-Waas, Temse, Waasmunster of Stekene ontvangen eind januari / begin februari de infobrochure.