Campagnebeeld2023 2

Wil je je kind voor volgend schooljaar (2023-2024) inschrijven in een school? 

 

Gewoon basisonderwijs 

 

Stap 1: Ontdek de scholen in de buurt en kies. 

Raadpleeg het aanbod en neem deel aan:

 

 

LOGO SCHOOLDICHTBIJ klein

 

Stap 2: Meld je kind aan. 

Wie aanmelden? 

  •  Alle kinderen geboren in 2021, die geen broer of zus hebben in de basisschool of zonder ouder die er werkt.
  •  Alle oudere kinderen.

Meld je kind aan tussen dinsdag 28 februari 2023 om 9.00u en dinsdag 21 maart 2023 om 11.00u via deze website. Het tijdstip van de aanmelding heeft geen invloed op de verdeling van de plaatsen.

De aanmeldingsperiode is afgesloten. De resultaten van de aanmeldingsperiode worden vanaf donderdag 30 maart bekendgemaakt. Bij vragen, stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Wie niet aanmelden? 

Kinderen geboren in 2021, die een broer of zus op de basisschool hebben of waarvan een ouder werkt op de school. Deze kinderen schrijf je met voorrang in die school in tussen dinsdag 10 januari 2023 en vrijdag 10 februari 2023.

In welke scholen zijn er vrije plaatsen?

Vanaf 27 februari 2023 kan je het aantal vrije plaatsen raadplegen via deze website. 

Meer weten? 

Alles wat je moet weten over aanmelden lees je bij de veelgestelde vragen of in de infogids (voor kinderen geboren in 2021 ontving je dit in je brievenbus. Op deze website vind je de digitale versie).

Hulp nodig? We helpen je graag in een aanmeldpunt (deze verschijnen binnenkort op de website).

Vrije plaatsen? Raadpleeg hier de vrije plaatsen in elke school.

 

Stap 3: Schrijf je kind in. 

Op 30 maart 2023 in de namiddag ontvang je het resultaat van je aanmelding. 

  • Heeft je kind een toekenning?  Schrijf je kind in op school tussen maandag 24 april 2023 en maandag 15 mei 2023. Daarna vervalt je recht op inschrijving.
  • Heeft je kind geen toekenning? Je ontvangt een weigeringsdocument met vermelding van de plaats op de weigeringslijst. Scholen zijn verplicht om de volgorde van de geweigerde kinderen te respecteren tot en met 6 oktober 2023 (voor kinderen van 2021 is dit 30 juni 2024). Op 23 mei 2023 om 9.00u start de vrije inschrijvingsperiode en kan je je kind inschrijven in een school, die nog vrije plaatsen heeft.

 

 

Buitengewoon basisonderwijs 

Voor het schooljaar 2023-2024 wordt  in het buitengewoon basisonderwijs gewerkt met een centraal aanmeldingsregister (samen met de scholen voor buitengewoon onderwijs in Beveren, Lokeren, Zele en Gent)Aanmelden voor het buitengewoon basisonderwijs kan enkel na contact met het CLB.

Alle informatie over inschrijven en aanmelden in het buitengewoon basisonderwijs vind je op https://aanmeldenbuitengewoonbasis.be

Hulp nodig?Contacteer je CLB en de scholen voor buitengewoon onderwijs.

 

 

Wil je je kind dit schooljaar (2022-2023) nog inschrijven in een school voor gewoon of buitengewoon basisonderwijs?

De aanmeldingsperiode is voorbij en de vrije inschrijvingsperiode is intussen gestart. Tijdens de vrije periode geldt het principe van chronologie: wie het eerst om een inschrijving vraagt, wordt ingeschreven (als er plaats is).

Hoe? Ga fysiek langs op school en vraag om je kind in te schrijven. Als er geen plaats is, ontvang je een weigeringsdocument.

Hulp nodig? Ga langs bij het Loket Onderwijs.

Meer informatie over de vrije inschrijvingsperiode voor het gewoon basisonderwijs en de beschikbare plaatsen, vind je hier.

Meer informatie over de vrije inschrijvingsperiode voor het buitengewoon basisonderwijs beschikbare plaatsen, vind je hier.