Voor secundaire scholen in Sint-Niklaas, Temse en Stekene

Hoe inschrijven?

Voor de hogere jaren (niet 1A en 1B)  in het gewoon secundair onderwijs in Sint-Niklaas, Stekene en Temse schrijf je vanaf 26 april 2021 in. Het startuur wordt per school vermeld op de eigen schoolwebsite.
Inschrijven fysiek op de school kan niet door de coronamaatregele, daarom stelt elke school vanaf het startuur een digitaal formulier ter beschikking op de website van de school.

Wil je je zoon/dochter inschrijven?
Surf naar de website van de school en vul het formulier in.
De inschrijvingen verlopen chronologisch.
Het moment dat je het ingevulde formulier verzendt, bepaalt de volgorde van inschrijving.
Na deze registratie neemt de school contact met je op. Als de groep waarvoor je je kind registreert nog vrije plaatsen heeft, dan is het ingeschreven. Is de groep volzet, dan ontvang je een weigeringsdocument (mededeling van niet-gerealiseerde inschrijving).

Welke richtingen zijn volzet?
Bij de start van de inschrijvingen op 26 april 2021 kan u hier raadplegen welke richtingen volzet zijn. Voor die groepen kan de school geen extra leerlingen inschrijven en zal de school u een weigeringsdocument bezorgen. 

Een kind op de weigeringslijst plaatsen?
Wil je kind toch ├ęcht een bepaalde richting volgen, die volzet is. Je kind toevoegen aan de weigeringslijst kan ook via de inschrijflink op de websites. De volgorde van de geweigerde leerlingen wordt ook hier bepaald door de chronologie: wie eerst een aanvraag verzendt via het formulier, komt als eerste op de weigeringslijst. Scholen zijn verplicht om de volgorde van de weigeringslijst te respecteren tot en met 7 oktober 2021 bij het vrijkomen van een plek. Tegen de zomervakantie komen er af en toe nog enkele plekken vrij. Dus ook een registratie op een weigeringslijst kan de moeite waard zijn.

Voor secundaire scholen in Beveren en Kruibeke

Meer informatie via de gemeentelijke onderwijsdienst.